Geloof in je geluk
Geloof in je geluk

GELOOF IN JE GELUK

dan krijg je het!

"Ik zat een keer in een klassikale les. We kregen een opdracht en ik slaakte een zucht en rolde met mijn ogen: dit was moeilijk! De docent zag dit en zei: "Dat moet je niet doen, dan sta je al met één-nul achter". ik vond dat echt een eye-opener!"


We hebben allemaal weleens iets gedaan in ons leven waar we niet trots op zijn, waar we ons voor schamen en dat ons een slecht gevoel over onszelf geeft. Wat een erg helpende gedachte kan zijn is het besef dat je dingen deed met het bewustzijn dat je toen had. Met waar je nu bent, denkt en ervaart, zou je zoiets nooit meer doen. Kortom, je bent niet meer degene die toen iets beschamends heeft gedaan.


"Ik heb weleens iemand gesproken die vond dat hij op de weg een agressieve rijstijl had, en daar bepaald niet trots op was. Ik adviseerde hem in de auto te stappen en tegen zichzelf te zeggen: 'Ik ben iemand die relaxed rijd en heb veel geduld in het verkeer.'

Het hielp!! Je brein begrijpt namelijk niet het verschil tussen echt en onecht: je kunt je brein dus foppen - of beter gezegd: je kunt je brein bewust sturen in de gewenste richting."


"Tijdens een tenniswedstrijd kan het door de stress zomaar misgaan. Je slaat geen bal meer raak en denkt dat je ineens niet meer kunt tennissen. Mijn dubbelpartner zat in die situatie en werd er wanhopig van. Steeds bij de wissels keek ik haar aan en bleef herhalen: 'Jij kunt heel goed tennissen. Tot nu toe ging het even wat minder, maar straks lukt het weer, want jij kunt heel goed tennissen.' Het hielp! ze kreeg grip op haar spel en kon er weer van genieten.


Persoonlijke voorbeelden van Marie-louise Brueren.

   

                  GELOOF IN JE GELUK, DAN KRIJG JE HET!